Péntek éjfélig kegyetlenül izzadni fogunk

Péntek éjfélig meghosszabbította a hőségriadót a tisztifőorvos - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-t.
Közleményükben azt írták: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A nappali maximumok akár a 38 Celsius-fokot is elérhetik.

A napi átlaghőmérséklet meghaladhatja a 29 fokot, ez fokozott óvatosságot követel mindenkitől. Csütörtöktől az országhoz közelítő frontzóna hatására lehetnek záporok, zivatarok, de csak péntektől várható, hogy többfelé mérséklődik a meleg.

Az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, hogy a következő napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, továbbá 11 és 15 óra között lehetőség szerint húzódjon árnyékba. Emlékeztettek továbbá, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán elérhető az olyan légkondicionált helyiségek listája, amelyeket - nyitva tartásuk függvényében - bárki igénybe vehet.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.