Pécsi szatír: a roma önkormányzat pénzjutalmat ajánl fel

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) csatlakozik a pécsi cigány nemzetiségi önkormányzat kezdeményezéséhez, és százezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel a pécsi polgármester lányát megtámadó Nyerges Zoltán elfogása érdekében.

A szervezet MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a felajánlás mellett azt kérik képviselőiktől és a magyarországi cigányságtól, hogy segítsék a Páva Zsolt pécsi polgármester lányát pénteken megtámadó férfi elfogását. Mint írták, hétfőn levélben kérik csaknem ötezer képviselőjüket, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy a körözött, 23 éves feltételezett elkövető "sehol ne érezze magát biztonságban az országban".

Kiemelték: a magyarországi roma társadalomnak össze kell fognia az egész magyar társadalommal annak érdekében, hogy "a gyermekeinket, lányainkat meggyalázókat és a társadalmi békét örökösen megzavaró erőszakoskodókat mihamarabb rács mögé juttassa."

A rendőrség a 23 éves Nyerges Zoltánt gyanúsítja azzal, hogy péntek reggel négy óra körül, a pécsi Kálvária úti alagútnál bántalmazta Páva Zsolt fideszes polgármester húszéves lányát. A politikus az eset után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd gyalog indult haza. El tudott menekülni a brutális támadás helyszínéről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik.

Az MTI úgy értesült, hogy a Terrorelhárítási Központ tagjai vasárnap több embert előállítottak. 

A Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat százezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel Nyerges Zoltán kézre kerítéséért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.