Kézigránátos gyilkosság: hárman voltak?

A rendőrségtől kiszivárgott információk szerint a Pécs meszesi városrészében 2008. november 18-án két ember halálát okozó kézigránátos merényletet nem ketten, hanem - valószínűleg - hárman követték el.

Mint arról írtunk, az említett nap éjjelén egy családi ház nappali szobájába kézigránátot dobtak, s az ott tévéző 37 éves P. Zoltánt, valamint hat esztendővel fiatalabb élettársát a szétfröccsenő szilánkok halálosan megsebesítették. A szobában aludt a pár három gyermeke, ők könnyű sérüléseket szenvedtek. A rendőrség ez év februárjában a 35 éves B. Jenőt és 33 éves öccsét, B. Jánost gyanúsította meg a bűncselekménnyel. A nyomozók szerint a testvérek azért követték el a bűncselekményt, mert P. Zoltánon egy korábbi sérelmük miatt bosszút akartak állni. A két gyanúsított azóta is előzetes letartóztatásban van, s a vizsgálatot - várhatóan - jövő elején zárja le a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A napokban viszont - nem hivatalos úton - arról értesültünk, hogy a bűnténynek harmadik gyanúsítottja is van, s a harmadik - ugyancsak letartóztatásban lévő - férfi dobta be a meszesi házba a halált okozó kézigránátot. Erről megkérdeztük Bojtor Bernadettet, a főkapitányság szóvivőjét, ám ő sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta ezt az információt. A szóvivő hozzátette, hogy a közeljövőben sajtótájékoztatót tartanak az ügyről. A meszesi kézigránátos gyilkosságnak azért is nagy volt a társadalmi visszhangja, mert az áldozatok romák voltak. Utóbb kiderült, hogy a bűnténynek nem volt rasszsita indítéka, hisz az elkövetők maguk is romának vallják magukat.

Az ügy érdekessége, hogy a fiatalabb gyanúsított korábban a pécsi rendőrségnél dolgozott, s elfogásakor biztonsági őr volt egy óvodában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.