Paul Walker lánya perli a Porschét

A Halálos iramban filmek sztárjának most 16 éves lánya, Meadow azt állítja, hogy autógyár a kocsi biztonsági berendezésein spórolt és apja halálát a konstrukció hibája, nem a gyorshajtás okozta.  

A vád szerint a Porschénak tudomása volt arról, hogy ennek a típusnak stabilitási problémái vannak, mégsem tett semmi ellene - számolt be a Los Angeles Times.

A keresetben felsorolt konstrukciós hibák közt szerepel, hogy kocsi ajtóinak megerősítéséhez a kategóriában megszokottnál könnyebb fémet használtak, hogy csökkentsék a jármű tömegét. Felmerült, hogy az is, hogy az üzemanyagtömlő beépítése sem volt tökéletes, egy ütközés eredményeként kiszakadhatott, ebben az esetben is ez okozta a tüzet.

A biztonsági övek kialakítását is hibáztatják. Azok az ütközéskor nagy erővel visszarántották a színész testét, eltörve a bordáit és a medencéjét. Walker, aki a becsapódáskor még életben volt, hanyattfekvő helyzetben csapdába esett a saját ülésében és bennégett a kocsiban. 

A színész 2013. november 30-án szenvedett halálos autóbalesetet Los Angelesben egy Porsche Carrera GT típusú autóban. A kocsit egy barátja, Roger Rodas vezette. A két férfi egy jótékonysági rendezvényről tartott hazafelé hajnali fél négykor, amikor a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett és több fának, majd egy beton lámpaoszlopnak ütközött és kigyulladt.

Rodas azonnal életét vesztette, Walker halálát azonban valószínűleg a baleset és a tűz együttesen okozta. A két férfi vérében a boncoláskor nem találtak alkoholt vagy kábítószert. A rendőrségi vizsgálat azt az előzetes feltételezést igazolta, hogy az autó a megengedett sebesség majdnem kétszeresével száguldott, nem állapítottak meg műszaki problémát a járműben.

Rodas özvegye tavaly benyújtott egy hasonló keresetet az ügyben, a Porsche azonban elutasította, hogy az gépkocsi hibája okozta volna az ütközést. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.