Pásztory Dóra tanítja úszni a fogyatékos gyermekeket

Nevelőedzője emlékének is adózva fogyatékos gyermekeket tanít úszni a kétszeres paralimpiai bajnok úszónő, Pásztory Dóra. A jótékony támogatásokból működő programban minden gyermek külön figyelmet kap.

Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó nevelőedzője, a közelmúltban elhunyt Málnai István munkáját tovább folytatva végtaghiányos és mozgássérült gyermekeknek tart heti rendszerességgel úszásórákat. A mozgássérültekkel közös futás és a látássérülteknek szervezett spinning edzések mellett ezzel a programmal újabb sportág került fel a Suhanj! Alapítvány palettájára.

A közhasznú szervezet 2010-ben azzal a céllal jött létre, hogy megossza a mozgás örömét sérült és fogyatékos társainkkal. Ennek érdekében heti rendszerességgel biztosít sportolási lehetőséget kerekesszékeseknek, látássérülteknek és végtaghiányosoknak több sportágban. Az úszás az egyik legegészségesebb sportág, amely természetes módon mozgat meg minden izmot, így a fogyatékos emberek rehabilitációjában és rekreációjában is óriási szerepet játszik.

A végtaghiányos, mozgáskorlátozott gyerekek nehezen integrálhatóak az ép gyerekek úszásoktatásába, hiszen speciális odafigyelést és technikát igényelnek. Málnai István oktató emlékére, az ő módszerét és szemléletét folytatva zajlik az oktatás; a Sportmax-Hegyvidék tanmedencéjében és a Dagály Gyógyfürdőben megrendezett Suhanj!-úszásokon egyszerre egy gyermek vesz részt, aki az oktató teljes figyelmében részesül.

„Málnai István tragikus halála indította el bennem a folyamatot, melynek végeredménye, hogy ma már heti három-négy alkalommal oktatok úszást. Pike több mint huszonöt éven keresztül tanította a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket úszni. Egy végtaghiányos gyermek családjának már az is komoly anyagi ráfordítás, hogy egyáltalán eljussanak az uszodába, így nagyon örülök, hogy a támogatásnak köszönhetően a gyerekek ingyenesen vehetnek részt az oktatásokon, csak a kedvezményes belépő árát kell kifizetniük” – mondta Pásztory Dóra. A program a Budapest Bank anyavállalatának több mint egymillió forintos támogatásából valósul meg.

Pásztory Dóra: A munkám egyben a hobbim is
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.