Úgy várják a közös halált, mint egy nyaralást

A 86 éves Anne és a 89 éves Francis állandóan a páros eutanáziáról beszél. Boldogok, hogy együtt segítik őket a halálba.

„Együtt szeretnénk elmenni, mert mind a ketten félünk a jövőtől. Ez ennyire egyszerű: félünk attól, hogy mi vár ránk a másik nélkül” - idézi a Daily Mail a 89 éves Francist, aki szeretné, ha vezetékneve nem kerülne nyilvánosságra.

Ő és neje jövő februárban ünnepli majd 64. házassági évfordulójukat. Mint mondják, úgy gondolták, a különleges napon végeznek magukkal: jó adag altatót vesznek majd be, aztán műanyag zacskót húznak a fejükre és kéz a kézben halnak meg.

A belga pár tervét nem rejtette véka alá. Gyerekeiknek is elmondták, mire készülnek. Noha egyikük sem halálos beteg, Francis-t 20 éven keresztül kezelték prosztatarákkal, és egyetlen napot sem bír ki morfium nélkül, Anne-nek pedig nagyon rossz a látása és a hallása. El sem tudják képzelni egymás nélkül az életüket. Mindent együtt csinálnak, még bevásárolni sem mennek el egyedül, mert félnek, hogy ha így tennének, és valamelyikük nem térne haza, a másik egyedül maradna. Jó idősek otthonára nincs pénzük, mint mondják, ez nem opció.

Fiuk, az 55 éves John Paul támogatja szülei döntését. Noha saját orvosuk nem vállalta, egy meg nem nevezett flandriai kórház egyik orvosa örömmel segít az idős házaspárnak.

„Amikor elmondták, hogy együtt térhetünk nyugalomra, könnyedén és fájdalommentesen, a felhők közt éreztük magunkat. Olyan volt, mint ha megláttuk volna a fényt az alagút végén” - mondja Francis. Arról, hogy a beavatkozást mikor hajtják végre, egyelőre nincs információ.

Nem ők az elsők, akik együtt szeretnének meghalni. 2011-ben egy szintén idős és beteg házaspáron hajtottak végre eutanáziát, tavaly pedig egy süketen született, egypetéjű ikerpár döntött úgy, hogy kegyes halált szeretnének, miután megtudták, hogy rövidesen mind a ketten meg fognak vakulni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.