Párnacsatáztak a 'flashmobberek'

A "flashmob" világakció ma délután a párnacsata volt. Püfölődtek a civilek Amerikában és Magyarországon is. Annak, hogy amit csinálnak, ne legyen értelme, pontosan eleget is tettek.

Szálltak a tollpihék a levegőben a résztvevők között a nemzetközi párnacsata napon Nagykanizsán az Erzsébet téren. Az esemény célja a figyelemfehívás volt. A világ számos városában püfölték ma egymást azok, akik szerint a köztereken nem csak ücsörögni lehet.

A "flashmob" szabályai viszonylag egyszerűek és könnyen megjegyezhetők. A földön mozdulatlanul kell feküdni, s egy megadott jelre el lehet kezdeni az irgalmatlan püfölődést a párnával. Az Amerikából indult mozgalomnak célja, hogy az eseménynek, melyre egybeterelik az érdeklődőket, ne legyen értelme. E feltételnek a párnacsata kiválóan megfelelt.

Magyarországon 2003 augusztusában tartották az első esernyős flashmobot, a mobberek azóta ittak már zacskós kakaót egy vasútállomáson, olvastak fejjel lefelé tartott újságot a metrón. Az akció rövid ideig tart, ez is szabály. Amikor vége, mindenki elballag. S közben úgy tesz, mintha semmi sem történt volna.

 

Nemzetközi párnacsata napot rendeztek Nagykanizsán az Erzsébet téren
Nemzetközi párnacsata napot rendeztek Nagykanizsán az Erzsébet téren
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.