Parlamentben szoptatta meg gyermekét a képviselőnő

Botrányt okozott a spanyol parlamentben Carolina Bescansa képviselőnő, aki az ülésteremben szoptatta meg öt hónapos gyermekét. Az anyuka tettét a konzervatív képviselő és a feministák is kritizálták.

Carolina Bescansa már azzal is nagy felhördülést váltott ki a spanyol képviselők körében, hogy a munkahelyére beviszi a kis Diegót. Az azonban már csak hab volt a tortán, hogy a képviselő asszony a parlamenti ülésteremben szoptatja meg a gyermekét.

Fotó: Juan Medina / Reuters

A negyvenkét éves Bescansa egyébként a radikális baloldali Podemos képviselője – jegyzi meg a Huffington Post –, amely a nők jogaiért és az ingyenes óvodákért kampányol Spanyolországban. Míg Pablo Iglesias, a párt vezetője magához ölelte a gyereket, a spanyol törvényhozásban nem mindenki örül annak, hogy a Diego is részt vesz az üléseken.

"Sajnálatos, hogy a gyermeket politikai célokra használják" – mondta Jorge Fernández Díaz spanyol belügyminiszter, aki szerint a podemosos képviselő arra használja a gyerekét, hogy a címlapokra kerüljön. Javier Maroto képviselő pedig arra emlékeztetett, hogy a parlamentnek van bölcsődéje, így Bescansának nem kellene az ülésterembe hoznia a gyerekét. 

"Ebben az országban több millió anya él, aki sajnos nem nevelheti úgy a gyermekét, ahogy szeretné, aki nem mehet be úgy dolgozni a munkahelyére a gyermekével, mintha az teljesen normális lenne" – mondta a Telegraphnak Bescansa, akinek lépését nemcsak a képviselők nehezményezték, hanem a feministák is. A női jogvédők szerint egy nőnek nem az a dolga, hogy a munkába vigye a gyermekét, és a szülői feladatoknak egyébként is két ember között kell megoszlania. Nem így gondolják a Podemos képviselői, akik szerint Bescansa lépése szimbolikus gesztus volt minden nő számára.

Nem a spanyol képviselőnő az egyetlen Európában, aki a gyermekével jár dolgozni. Licia Ronzulli, az Európai Parlament egyik olasz képviselőnője is többször vitte be lányát az ülésekre. Ronzulli szerdán üdvözölte Bescansa elszántságát, és saját magáról és gyerekéről készült képeket tett közzé a közösségi oldalán.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.