A rendőrőrs parkolóját is használhatja a „gyalogos férfi”

A rendőrség javaslatára biztonságosabb helyre költözött James Robertson. Az 56 éves afroamerikai férfi jóakaróktól – internetes adománygyűjtés révén – 350 ezer dollárt kapott, miután a Detroit Free Press megírta, hogy Robertson tíz éve mindennap 34 kilométert gyalogol az otthona és a munkahelye között.

Hirtelen vagyonos ember lett, ráadásul teljesen új és extrákkal felszerelt gépkocsira is szert tett – James Robertson élete alig két hét alatt 180 fokos fordulatot vett. Miután a Detroit Free Press megírta, hogy az 56 éves afroamerikai férfi mindennap „olimpiai távot”, csaknem 34 kilométert gyalog tesz meg az otthona és a munkahelye között, internetes gyűjtés indult a fröccsöntő szakmunkás megsegítésére.

James Robertson az új autóval
James Robertson az új autóval
Rebecca Cook / Reuters

A világhálós adományozási akcióban 350 ezer dollár gyűlt össze, ráadásul Robertson szert tett egy 2015-ös évjáratú, azaz vadonatúj Ford Taurusra is. A detroiti férfinak tíz éve nem volt autója, a Hondája 2004-ben lerobbant, és azóta nem volt pénze se a javításra, se arra, hogy másik gépkocsit vegyen. Így nem maradt más megoldás: egy darabig buszon, majd gyalog tette meg a nem rövid távot a lakása és a munkahelye között.

A pénzügyi helyzetében bekövetkezett radikális változás gondot is okozott Robertsonnak. Nem érezte magát biztonságban. Ismerte annak az idős detroiti embernek a történetét, akit két hónapja meggyilkoltak, miután kiderült róla, hogy 20 ezer dollárt nyert a lottón. Robertsonnak a detroiti rendőrség a költözés és a biztonságos lakhely megtalálása mellett a parkolásban is segít: Ford Taurusával beállhat az új lakásához közeli rendőrőrs parkolójába.

A fröccsöntő a Detroit Free Pressnek elmondta: annak is örül, hogy elköltözhetett a panzióból, ahol tizenöt évig lakott. A barátnőnek nevezett tulajdonosnő ugyanis szeretett mindent és mindenkit az ellenőrzése alatt tartani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.