Paralimpikonok a kasszasoron

Közös, adománygyűjtő akciót indított május 21-től a Tesco és a Magyar Paralimpiai Bizottság, melynek célja az anyagi támogatás megszerzésén túl a figyelem felhívása a 2012-es paralimpiai játékokra.

Az adománygyűjtő akció május 21-től június 30-ig tart a Tesco összes magyarországi üzletében. A vásárlók a pénztárnál kihelyezett, 200 Ft értékű kuponok megvásárlásával támogathatják a magyar paralimpiai csapat felkészülését a 2012-es Londoni Olimpiára. Május 24-én az egyik budapesti áruházban olimpiai és paraimpiai bajnokok ültek be a pénztársorba, hogy népszerűsítsék az augusztus végén kezdődő speciális sporteseményt.

Tóth Tamás Európa-bajnok és Európa-csúcstartó úszó
TescoParalimpikonok-3-CZ

A kasszában ülve Sors Tamás paralimpiai bajnok, világcsúcstartó úszó lelkesen mesélte: „Nagyon várom már a londoni paralimpiát, kemény edzésekkel készülünk, napi 14-16 kilométert úszom. Remélem, minél többen szurkolnak majd a magyar paralimpiai csapatnak, mi pedig igyekszünk minél több kimagasló eredménnyel meghálálni nekik, hogy értünk szorítottak.”

Sors Tamás mellett a magyar paralimpiai csapat több tagja is csatlakozott a felhíváshoz: Dani Gyöngyi többszörös paralimpiai ezüstérmes vívó (tőr), Krajnyák Zsuzsa világbajnok vívó (párbajtőr)  és Tóth Tamás Európa-bajnok és Európa-csúcstartóúszó egy-egy pénztárhoz ülve ajánlották a vásárlóknak az adománykuponokat.

Gyulay Zsolt olimpiai bajnok, aki szintén részt vett az eseményen és a pénztárba beállva buzdította a vásárlókat, úgy gondolja, nagyon fontos, hogy az olimpiai csapat mellett paralimpiai társai teljesítményét is ismerjék és elismerjék az országban.

A NOL kérdésére válaszolva Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta: az államtól kapott 74 millió forintos támogatás elég arra, hogy a Londoni Olimpiai Játékokon részt vehessen a magyar csapat, de az összes kiadás számításaik szerint 76-78 millió forintra rúg majd. Ez azt is jelenti, hogy az olimpia végére nem csak fizikailag, anyagilag is kimerül a parasport. Az adománygyűjtés célja a felkészülés utolsó szakaszának támogatása mellett az is, hogy az olimpiát követő sporteseményekre, megmérettetésekre és a felkészülésre is jusson pénz.

A parasport speciális felszereléseket igényel, illetve az olyan a sportolók mindennapjaihoz hozzá tartozó eszközök, mint a kerekes székek is átalakításra szorulnak, hogy azt sporteszközként lehessen használni. A paralimpiai vívócsapat például csütörtökön kapta meg Amerikából a kerekes székeit, melyeket még át kell alakítani, ez is pluszköltségnek számít – mondta el az elnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.