Háromszáz forintért bárki vehet házat egy lepukkant olasz faluban

Sajnos csak egy bökkenő van, hogy a megvett ingatlanokra több millió forintot kell költeni, mert mindegyikük felújításra szorul.

Egy euróért árulják a házakat három olasz faluban, amelynek vezetői azt remélik, hogy az alacsony árajánlattal újra sikerül benépesíteni a településeiket – írja a Daily Mail. A szíciliai Gangiban, a piemonti Carrega Ligurében és az abruzzi Lecce Nei Marsiban található házakkal csak egy baj van, az, hpgy akad, amelyikre akár 18 ezer eurót (5,5 millió forintot) is költeni kell, hogy be lehessen költözni.

A három olasz település polgármestere attól tart, ha nem sikerül újra életet lehelni a helyekbe, akkor akár szellemvárosokká is válhatnak. A munkahelyhiány, a természeti katasztrófák és a bűntények miatt Olaszországban több falu áll teljesen üresen. Lecce Nei Marsi rajta van az UNESCO világörökség-listáján, a település polgármestere pedig el szeretné kerülni, hogy a történelmi jelentőségű épületek teljesen tönkremenjenek, ám erre a karbantartásra szánt közpénzek nem elegendőek.

A most kiárusított házak többsége még az 1800-as években épült. Vannak közöttük olyanok, amelyek kevesebb felújításra szorulnak – ezeket 100 euró körüli összegért árulják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.