Hét iskolás lett rosszul a paprikaspray-vel lefújt csipsztől

Hét tíz év körüli gyermek lett rosszul egy dunaharaszti iskolában, miután társuk megkínálta őket az előzőleg valamilyen erős szerrel lefújt csipszével. A 12 éves fiú minden valószínűség szerint gyermekcsínynek szánta az irritáló szerrel való játszadozást.

Hét tíz év körüli gyermek lett rosszul egy dunaharaszti iskolában, miután társuk megkínálta őket az előzőleg valamilyen erős szerrel lefújt csipszével - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője kedden az MTI-vel.

Győrfi Pál elmondta, hogy kedd reggel 9 óra körül kóstolgatták a diákok az irritáló hatású, csípős szerrel lefújt csipszet, majd kisebb-nagyobb mértékben rosszul lettek tőle, attól függően, hogy lenyelték vagy sem a rágcsálnivalót. Volt, aki torokcsípésre, émelygésre panaszkodott, néhányan hánytak is - tette hozzá.

A mentők öt gyermeket a helyszínen láttak el, kettőt megfigyelésre a fővárosi Heim Pál kórházba szállítottak. Győrfi Pál az MTI más forrásból származó információjára reagálva azt mondta: elképzelhetőnek tartja, hogy az iskolások paprikaspray-től lettek rosszul, de - mint hangsúlyozta - a mentősöknek a gyermekek ellátása, s nem az anyag vizsgálata volt a feladatuk.

Szerencsére mindannyian komolyabb következmények nélkül "megúszták" a történteket - közölte.

Dunaharaszti független polgármestere az MTI-nek megerősítette: valóban paprikaspray használata áll a rosszullétek hátterében. A Hunyadi János általános iskola egyik tanulója vitte be magával a szert, amivel lefújta a nála lévő csipszet, majd végigkínálta belőle a többieket. A rendőrök behívták és meghallgatták a szülőket is - közölte Szalay László.

Csak adatgyűjtés folyt, s jelentés készült, eljárást nem indít a rendőrség, mivel a felelősséget nem lehet megállapítani, pláne nem egy 12 éves fiúval szemben, aki minden valószínűség szerint "gyermekcsínynek" szánta a szerrel való "játszadozást". A szándékosság fel sem merült - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.