Papírzsiráfok a parkban és az Állatkertben

Óriási zsiráfok és elefántok jelentek meg Budapest néhány közterén, például a Széchenyi téren és a Városháza téren. Mint megtudtuk, ezek nem köztéri szobrok, hanem kínai óriás lampionok, amelyek az Állatkert csütörtöki éjszakai programját, a Sárkányok Éjszakáját reklámozzák.

A számos nyugat-európai, elsősorban holland és belga állatkertben, illetve botanikus kertben már sikert aratott, de Európa középső és keleti felében még soha be nem mutatott színpompás látnivaló illeszkedik az Állatkert azon hagyományához, hogy a távoli tájak állatvilágának bemutatása mellett igyekszik megjeleníteni a távoli tájakon élő emberek kultúráját is.

A 45 látványos kompozícióba rendezett, sok száz lampion és egyéb belülről megvilágított műalkotás között lesz óriás kínai sárkány, a kínai zodiákus figurái, állatokat és növényeket megjelenítő alkotások és egyéb érdekességek. A nagyközönségnek így alkalma lesz azt is megfigyelni, hogy az Állatkertünkből jól ismert állatokat miképpen ábrázolják a kínai lampionművészet különféle irányzataihoz tartozó alkotások segítségével.

Facebook

A Sárkányok Éjszakái időszakában nap közben az Állatkert a szokásos nyitva tartási rend szerint fogadja a látogatókat, majd este bezár, és 19-től 22 óráig újra kinyit, akkor már kifejezetten a Sárkányok Éjszakái közönsége előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.