Papcsák a Chrysler után csúcs-Mercibe ült

A Fidesz képviselője ügyvédi irodáján keresztül jutott a csúcsmodellhez, bevallásában nem szerepel.

Zugló polgármesterének előző kocsija, egy 14 millió forintos listaárú Chrysler 300C is borzolta a kedélyeket, a Fidesz parlamenti képviselője akkor kikérte magának, hogy luxusatóval járna. A Blikk olvasója most legújabb kocsiját kapta lencsevégre.

Papcsák lecserélte a Chryslert, és most egy Mercedes-Benz CLS 350 CDI-t vezet. A vadonatúj kupé listaára 20 millió forint, de extrákkal akár 30 millióig is feltornászható az ára. Ilyen autókölteménnyel szokott halkan begördülni a volt elszámoltatási kormánybiztos a zuglói polgármesteri hivatal előtt neki fenntartott, jócskán túlméretezett parkolóhelyre.

A Blikk úgy tudja, a polgármester tavaly júliusban jutott hozzá a Mercedes csúcsmodelljéhez, mégpedig az ügyvédi irodáján keresztül. Papcsák korábban a nagy vihart kiváltott Chrysleréről is azt állította, hogy az a Papcsák Ügyvédi Iroda tulajdonában volt, 2011-es képviselői vagyonbevallásában mégis feltüntette a majdnem luxusautót. Érdekesség, hogy a Blikk birtokába került fotók tanúsága szerint a Papcsák által levetett Chrysler 300C-vel tavaly már egy 700 milliós zuglói önkormányzati bölcsőde- és óvodafelújítást elnyert cég ügyvezetője közlekedett.

Papcsák vagyonnyilatkozata szerint három helyről összesen havi 1,3 milliós fizetést kap, emellett három cégből is részesedik, ügyvédi irodája csak tavaly 65 milliós osztalékot fizetett neki.

Ugyanakkor az önkormányzat állítása szerint a képviselő valójában rengeteg pénzt spórol meg az adófizetőknek a luxusautóval. – Papcsák Ferenc a korábbi polgármesterektől eltérően nem tartott és nem is tart igényt gépkocsira és sofőrre az önkormányzattól, valamint benzinkártyát sem vesz igénybe. Ezzel évi 20-25 millió forintot spórol meg, amit a kerület fejlesztésére fordít – reagált Tomay Judit sajtóreferens. Hozzátette: a hivatal udvarán lévő parkolás kialakításáról még az előző ciklus vezetése döntött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.