Pánik tört ki a Budapest–Madrid járaton

Sikoltoztak és imádkoztak a viharba került Budapest–Madrid járat utasai vasárnap este. A Wizz Air-gép fél órát hullámvasutazott a levegőben, de úgy, hogy még a sokat tapasztalt légiutas-kísérők is megrettentek – írja a Blikk.hu.

Madrid közeléig sima volt az út, azonban egyszer csak sűrű, sötét felhőt vettem észre, a gép pedig abbahagyta a leszállás előtti süllyedést, ehelyett körözni kezdett. Amikor beszálltunk a felhőbe, vadul rángatni, dobálni kezdett minket a szél. A lányom és több más utas is sikított, kiabált, voltak, akik imádkoztak – idézte fel a történteket a gépen utazó Eszter, aki siklóernyős pilótaként átélt már több vészhelyzetet, ezért nem a gép vad mozgása miatt aggódott, hanem hogy kifogy-e az üzemanyag a sok körözésben.

A pilóta közölte, hogy Madrid helyett Zaragozában szállnak le. Így is történt, a légiutas-kísérők pedig azt közölték az utasokkal, hogy miután megtöltötték a tankot és elül a vihar Madrid fölött, újra felszállnak, és 20-30 perces repülés után az eredeti célállomáson landolnak majd.

Ám az utasokat végül leszállították a gépről a viharra hivatkozva, a társaság pedig buszokat ígért. Eszter a bulvárlapnak elmondta, hogy a gép később mégis felszállt, ám csak a személyzet volt a fedélzeten, Madridban pedig a gépre csak késést írtak ki, nem törölték a járatot. Eszter úgy tudja, azért szállítottak ki mindenkit, mert néhány utas „kiverte a balhét”.

– Én repültem volna inkább, sem hogy hosszú órákat várjak a buszra éjjel étlen-szomjan. Ugyanis semmilyen ellátást nem kaptunk, pedig Zaragoza kis reptér, itt éjszaka nem üzemelnek a büfék – mondja.

Az utasokért jóval éjfél után érkezett meg a busz, és több mint négy órát zötyögtek az éjszakában. Így az utasok este 9 helyett csak másnap reggel 6 körül jutottak haza.

A társaság a lap megkeresésére az üggyel kapcsolatban azt közölte: – A Wizz Air W6 2371 számú, Budapestről Madridba tartó járatát a vihar miatt Zaragozába irányították át. Az utasok számára transzfert biztosítottak az Adolfo Suárez Madrid-Barajas repülőtérre, miután közülük sokan inkább szeretették volna elhagyni a gépet Zaragozában. A Wizz Air őszinte sajnálatát fejezte ki az érintett utasok felé, de utasaink, a személyzet és a repülőgép biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.