Pandahúst árult a testvérpár

A kínai hatóságok összesen tíz embert vettek őrizetbe pandahús-kereskedelem vádja miatt.

Egy decemberi rajtaütés során a kínai hatóságok lenyúzott pandabőrre és 9,75 kilogramm húsra bukkantak Kínában. A rendőrség szerint a felnőtt nősténnyel egy testvérpár végzett a Jünnan tartománybeli Zsaotongban. Őket és a vásárlójukat is letartóztatták, azonban az őrizetbe vett többi hét személyről nem közöltek információkat – írja a BBC.

Az óriáspandák veszélyeztetett állatok, a WWF szerint – amelynek a logójában is szerepel – 2014-ben 1864 példány élt szabadon Kínában. A nemzetközi természetvédő szervezet ugyanakkor sikernek könyveli el, hogy 1970 óta szinte duplájára nőtt a természetben élő pandák száma.

Kísérleti célra adták el a makákókat

Kínai nagyvárosok kórházainak, orvosi kutatóintézeteinek és gyógyszeripari vállalatoknak adott el kísérleti célra makákókat százszámra két kínai férfi. Ezért mindkettőjüknek több mint 10 évet kell börtönben tölteniük – írja az MTI.

Kínában szigorúan büntetik a pandavadászatot. Akit rajtakapnak, tíz év börtönre, de bizonyos súlyosbító körülmények esetén életfogytiglanra vagy akár halálbüntetésre is ítélhetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.