Pancser bankrablást hajtott végre a krimiíró, a biztonságiak élőben nézték a bénázást

A 49 éves német férfi nem ott követte el az egyetlen hibát, hogy előre megírta a bűncselekményt.

A lipcsei író, Frank W. szorongató pénzügyi gondjaira akart megoldást találni, amikor január 26-án maszkban és egy riasztópisztollyal rontott be a Sparkasse bank egyik fiókjába.

Frank W. zárás előtt érkezett a német város Lützschena-Stahmeln kerületében álló pénzintézetbe. Az ügyfeleket a földre parancsolta. A fegyvert a bank alkalmazottaira fogta és a készpénzt követelte tőlük. Mivel kevesellte, amit kapott, elkezdte követelte a széfek tartalmát is. Ezt azonban az időzár miatt nem tudták teljesíteni, így a rabló 25 perccel később távozott a helyszínről 40 ezer eurónyi (12,5 millió forintnyi) készpénzzel. Nem jutott azonban messzire. Néhány méteren belül elkapták a rendőrök.

Egy járókelő ugyanis látta, amint Frank W. látta, amikor a fegyverrel belépett a bankba, és azonnal értesítette a rendőrséget. Közben működésbe lépett a bank biztonsági rendszere is, a biztonságiak az egész rablást élő adásban végignézték, majd a rendőrség éppen időben érkezett a helyszínre. Az író nem állt ellen a letartóztatáskor.

A szerencsétlen író ráadásul a bankrablás egy olyan módját választotta, ami már a regénye szereplőjének sem jött össze - számolt be a helyi Leipziger Volkszeitung. Frank W. könyvében a rabló egy biciklivel menekül a bűntény helyszínéről, majd átöltözik egy tölgyfa mögé elrejtett álruhába. A rendőrség azonban átkutatja a környéket és megtalálja a biciklit és a levetett ruhákat is és mindkettőn azonosítják a férfi DNS-ét.

Frank W. – aki állítólasg már minden érintettől bocsánatot kért a rablás miatt – szerdán jelent meg a bíróság előtt. Védője, Stephan Bonell szerint fel fogják menteni minden vád alól. A tárgyalást augusztus 10. és 15. közt tartják majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.