Pálmafára vágyott a kenderesi tolvaj - lopják a vízforgatós medencét is

Alighanem megirigyelte az elmúlt hetekben Szolnokon kifejezetten a kánikulára specializálódott „kollégáit" az a tolvaj, aki egy növendék pálmafát emelt el keddre virradó éjszaka Kenderesről.

Lassan külön stílusirányzattá fejlődik Jász-Nagykun-Szolnok megyében a kifejezetten nyári szezoncikkek eltulajdonítása, legalábbis erre utal a helyi rendőr-főkapitányság bűnügyi krónikája.

A kenderesi eset elkövetője méteres pálmafát vitt magával a Horthy-kultuszáról nevezetes nagykunsági kisváros egyik családi házának verandájáról. A Főnix fajtájú délszaki növény értéke megközelíti az ötvenezer forintot - tájékoztatta az MTI-t szerdán Szabó Zita, a főkapitányság sajtószóvivője.

Mindez azonban mostanság már nem is számít akkora meglepetésnek a hatóság háza táján, a megyeszékhelyen ugyanis az utóbbi időben többször is szert tettek a rekkenő hőséggel összefüggésbe hozható zsákmányra a betörők.

Hétfő reggelre például egy vízforgatós kerti medencét fújtak meg Szolnok egyik lakóházának udvaráról, míg a közelmúltban rövid idő alatt egymás után háromszor is megdézsmáltak egy sörlerakatot a megyeszékhelyen.

Az esetek között feltehetőleg nincs összefüggés, a tetteseket még keresik. Ám ha véletlenül mégis egy és ugyanazon személy az elkövető, a legvalószínűbb, hogy az illető ez idő tájt éppen medencéjének szélén könyököl és egy pálmafa árnyékában hideg sört kortyolgat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.