Pálinkáztak és mulatoztak a temetőben

Több kegyeletsértő rendezvényt tartottak a pesterzsébeti temetőben: az ott dolgozók bográcsoztak, pálinkát főztek és többször zenés partikat rendeztek – számolt be a VS.hu a birtokába jutott fényképekre hivatkozva.

A bográcspartit egyébként a temető akkoriban elköszönő vezetőjének tiszteletére tartották a halottbeszállító járdánál tavaly novemberben. A zenés parti a temető egyik közösségi helyiségében folytatódott, ahol a temető egyik vezetője az ünnepi alkalomra a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) szürke egyenruháját vette fel. Az eseményről fotók is készültek, ezeket közölte a VS.hu.

A portál megkérdezett egy a budapesti temetők működési rendjét, szabályait jól ismerő forrást, aki elmondta, mivel az elhunytakat ezen az úton viszik a ravatalozóba a végtisztesség megadásához, egyértelmű, hogy kegyeletsértés történt. A szertartás, az elhunyt, a gyászolók, temetők méltóságát sértő tevékenység nem engedélyezett a temetők területén, ahogyan a hangoskodás és mulatozás sem.

Több felvétel bizonyítja azt is, hogy idén márciusban újabb kegyeletsértő összejövetelt tartottak a pesterzsébeti temetőben, a nőnapit bulit egyenesen a ravatalozóban rendezték. A temető dolgozói ezen a partin fogyasztottak abból a pálinkából, amit korábban szintén a temető területén főztek.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.