"Pali, hamarosan megdöglesz!"

A figyelmeztető lövések csak feltüzelték egy garázda csoport tagjait Szihalmon, akik alaposan elagyabugyálták az őket lecsitítani kiérkezett szomszédot.

A levegőbe leadott lövések sem fékezték meg azokat a születésnapot ünneplő részeg férfiakat, akik előzőleg kidöntötték egy szihalmi családi ház utcafronti kerítését, majd  tulajdonosra is rátámadtak. A három elkövetővel szemben a Füzesabonyi Járási Ügyészség emelt vádat. 

A középkorú férfiak a Heves megyei Szihalmon rokoni körben egyikük születésnapját ünnepelték, s kora délutánra valamennyien ittas állapotba kerültek. Ketten közülük kimentek a házból, egyenesen a szomszéd téglakerítéséhez, amit - ismeretlen okból – leromboltak úgy, hogy annak egy szakaszát részben ki-, illetve bedöntötték.

A házban lakó asszony ezt látva szólt a fiának, hogy tegyen valamit, ő pedig magához vette a gázpisztolyát, és azt a kabátja alá rejtve kiment az utcára, ahol kérdőre vonta az elkövetőket, akik  erre szidalmazni kezdték és fenyegetően elindultak felé. A férfi ekkor elővette a gáz-riasztófegyvert, és azzal - jogos védelmi helyzetben - figyelmeztető lövést adott le a levegőbe.

Ám amikor a vádlottak felismerték, hogy nem éles lőfegyverrel tüzelt, még nagyobb indulattal rontottak rá, végül a ház sarkánál lévő árokban legyűrték a földre, és ott összerugdosták. Az ünnepelt ekkor „Pali, hamarosan megdöglesz" kiáltással futott ki a házából, s ő is beállt a verekedők közé.

Az ügyészség mindhárom vádlottra végrehajtandó börtönbüntetést kért. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.