Ózdi uzsorások miatt nélkülöztek

Háromszáz százalékos kamatra adott kölcsönt rászorulóknak két ózdi férfi. Ha az adósok nem tudtak fizetni, veréssel fenyegették őket.

A gyanú szerint 300 százalékos kamatra adott élelmiszert, valamint szeszes italt rászorulóknak az a két férfi, akit az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi Támogató Alosztálya bevonásával fogott el.

A tartozásokat, uzsorakölcsönöket a gyanúsítottak jellemzően családi, szociális segélyek érkezésekor hajtották be. Ha az élelmiszerek kiadása után az adósok nem tudták időben rendezni tartozásaikat, veréssel fenyegették őket. Az uzsorahitelre megvásárolt élelmiszerek a sértetteket súlyos nélkülözésnek tették ki - olvasható a rendőrség közleményében.

Az ügyben az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, valamint uzsorabűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 47 éves B. Csabával és a 26 éves ifj. B. Csabával szemben. A rendőrség kezdeményezte az elfogott és bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását, amit ügyészi indítványra az Ózdi Járásbíróság elrendelt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.