Ózd: telepgondnok csitította a rokonságot

Egy hároméves kisfiú szaladt át az úton Ózd peremkerületében, Bánszálláson, és nekiszaladt egy arra haladó autó oldalának. A gyerek nem sérült meg, ám a felbőszült rokonságtól csak a rendőrök és a telepgondnokok tudták megvédeni a sofőrt.

Barátját vitte haza kedd délután a személyautó vezetője, amikor az úttestre körültekintés nélkül kiszaladó kisfiú az autójának rohant. A gyerek elesett, a közelben ülő anyja és nagymamája kiabálni kezdett. Az autós azonnal megállt, felsegítette a gyereket, majd hívta a rendőrséget és a mentőt. Közben 40-50 fős tömeg gyűlt köré, ezért bemenekült a járműbe. Szemtanúk elmondták: rugdosták az autót, és néhány feldühödött ember kezében szúró- és vágószerszám is volt. A szolgálatban lévő, az itt élő romák közül kiválasztott öt telepgondnok a csoporthoz sietett, ahová akkor már a rendőrjárőr is odaért.

Mikó László, a telepgondnokok csoportvezetője elmondta: rövid időn belül lecsitították a tömeget, a családnak pedig személyesen magyarázta el, hogy nem a sofőr a hibás, hanem az a szülő, aki nem vigyáz a gyermekére és egyedül az utcára engedi. Segítettek még a rendőröknek helyszínelésben, majd kikísérték a településről a vétlen gépkocsivezető autóját.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon Dobi Tamás sajtóreferenstől megtudtuk: az eddigi vizsgálatok kizárják a járművezető felelősségét. Óránként harminc kilométeres sebességgel haladt a lakott területen. Megemlítette: a helyi telepgondnokok gyors fellépésének köszönhető, hogy nem történt súlyosabb incidens az esetet követően Bánszálláson.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.