Pedig már nem sokan hitték: Overdose vasárnap visszatér

A sok beharangozott, majd az utolsó pillanatokban visszamondott verseny után talán tényleg itt a visszatérés: a vasárnapi, pozsonyi Szlovák Derby egyik ezer méteres betétfutamában térhet vissza a pályára az eddigi 12 versenyén veretlen, több mint egy éve betegeskedő Overdose.

Az ötéves mén tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban betegedett meg, azóta nem versenyzett. "Két hete úgy éreztem, hogy Overdose még nincs top formában, de azóta egyre jobban belelendült, a hétvégén már úgy futott, mint az ördög, és majd szétrúgta az istállót. Tele van energiával, most úgy tűnik, hogy elérkezett az az időpont, amikor saját maga kéri, hogy versenyt futhasson - mondta a tulajdonos Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak, hozzátéve, hogy - amennyiben nem jön közbe semmilyen rendkívüli esemény - a 17 órakor startoló Cena Mysa elnevezésű versenyben térhet vissza Overdose.

Szűk két hete jelentették be, hogy július 4-én, a 88. Magyar Derby napján, a Kincsem Parkban a korábbi tervekkel ellentétben mégsem indul a magyar csodaló. A terv az volt, hogy már ott az egyik előfutamban újra fut. Akkor azt mondták, valamikor augusztusban kezd újra versenyezni.

Overdose hatalmas fölénnyel nyert
Overdose

Pedig a sorozatos visszatérési tervek, majd a versenyek lemondása után sokan fogadni mertek volna, hogy Overdose többe nem áll rajthoz. A már egy évnél régebben betegsekedő ló visszatérését először idén május 9-ére, a Berlin melletti Hoppegartenbe tervezték, öt nappal a verseny előtt azonban Mikóczy Zoltán visszamondta az indulást. Ezután egy franciaországi, majd egy másik német versenyt választott első, felhozó futamnak, az utolsó napokban azonban mindig visszavonták Overdose nevezését

Ezek után egyre kevesebben gondolták, hogy a csodaló valaha is rajthoz állna, de ha megint közben nem jön valami, akkor most újrakezdődhet a pályafutása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.