Overdose úszni fog

Overdose tulajdonosának, Mikóczy Zoltánnak elcsuklott a hangja az örömtől, amikor ma reggel megnyugodva közölhette a jó hírt a PannoniaOverdose.hu-val, hogy lova visszanyerheti régi formáját.

A röntgenfelvétel azt mutatta ki, hogy a patacsont elhelyezkedése szempontjából nincs elváltozás. Ez azért szerzett nagy örömöt a lótulajnak, mert a patasérülés rossz esetben akár a ló pályafutásának végét is jelenthette volna. A kilencvenes évek elejének egyik legnagyobb reményű magyar tulajdonban álló telivére, Lease Back, akiért egymillió dollárt ígértek, és indulását a Melbourne Cup-ba is tervbe vették, a patairha-gyulladás egyik súlyosabb változatába, illetve annak szövődményébe pusztult bele.

A negatív röntgenlelet azt jelenti, hogy ha a ló megkapja a kellő időt a felépülésre, továbbra is az eddigi színvonalon folytathatja pályafutását, s még a héten megkezdheti a könnyű sétákat. Ezután kéthetes rehabilitáció következik, víz alatt történő edzéssel, hogy mielőbb visszanyerhesse formáját.

Hongkongban láttunk ilyet, írja a PannoniaOverdose.hu, a víz ellenáramoltatásával mindenféle sérülésveszély nélkül dolgoznak benne a lovak. Az úszás átmozgatja az izmaikat. A vizes rehabilitációra Kaposvárott vagy a Sopronhoz közeli Ebreichsdorfban kerül sor. Korábban nem volt erre lehetőség, mondta Mikóczy, mert Overdose nem volt szállítható állapotban. De minden tervezgetés csak ezután következik, tehát jelen pillanatban fogalmunk sincs, melyik versenyen tér vissza, hiszen a cél mielőbbi teljes gyógyulás.

 

Overdose és trénere, Ribárszky Sándor
Overdose és trénere, Ribárszky Sándor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.