Overdose talán augusztusban térhet vissza

Körülbelül még egyhavi edzésmunkára van szüksége Overdose-nak ahhoz, hogy újra versenybe állhasson, visszatérése augusztusban várható – mondta lapunknak kedden Mikóczy Zoltán, a versenyló társtulajdonosa. Az ötéves csődör teljesen egészséges, jól bírja a kemény edzésmunkát is, de még nincs ereje teljében.

A versenyló több mint egyévi kényszerpihenő után idén tavasszal állt újra edzésbe, terhelését lassan, fokozatosan kezdték növelni. Visszatérését május 9-ére, a Berlin melletti Hoppegartenbe tervezték, öt nappal a verseny előtt azonban Mikóczy Zoltán visszamondta az indulást, mert úgy látta, még nincs százszázalékos formában a lova. Ezt követően egy franciaországi, majd egy német versenyt választott első, felhozó futamnak, az utolsó napokban azonban ismét csak úgy döntött: visszavonja nevezését. Az eredeti tervek szerint a mára meghirdetett budapesti sajtótájékoztatón Overdose visszatérésének részleteit ismertették volna, ezzel szemben Mikóczy Zoltán arról számolt be: még négy heti edzésre van szüksége lovának, mielőtt újra versenyezni engedné.

Overdose hatalmas fölénnyel nyert
Overdose

Overdose tavaly április 19-én Budapesten, a szezon előtti felhozó versenyén sérült meg, futás közben bal első lábáról leesett a patkó. A futamot ugyan óriási fölénnyel megnyerte, aznap este azonban már betegen feküdt az istállóban. Patairhagyulladása, amely kis idő múltán túlterhelt jobb lábán is megjelent, több mint egy éven át gyógyult. Európa különböző országaiban neves állatorvosok próbáltak segíteni rajta, átmeneti javulás után azonban a ló többször is újra sántítani kezdett, amikor gyorsabb edzésmunkára váltott, végül meg kellett várni, míg a sérült patája teljes egészében újra nőtt. Közben kimaradt a teljes tavalyi versenyszezon, és elmúlt az idei idény fele is.

Az elvesztegetett időről Mikóczy Zoltán azt mondta: bár Overdose idén már ötéves, nem késett el semmiről, a legnagyobb pénzdíjjal kiírt angliai Royal Ascot idei rövidtávú futamát egy ötéves francia ló nyerte, a második és a harmadik helyen pedig egy hét és egy nyolcéves ló érkezett be. Ennek fényében, bár Overdose már kinőtt a fiatal felnőttkorból, Mikóczy Zoltán szerint még nem késett le semmiről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.