Overdose már sosem lesz a régi

Mikóczy Zoltán, a magyar csodaló résztulajdonosa szerint Dózi sosem lesz olyan, mint betegsége előtt, de a pej előtt nyitott az út a kiváló eredmények elérésére.

Több mint féléves kihagyás utána, a németországi hoppegarteni versenyen az 1000 méteres versenyszámban hatalmas fölénnyel, pályacsúccsal nyerte idei első versenyét a magyar csodaló, Overdose.

"A vasárnap mutatott formája alapján azt lehet mondani, hogy túl vagyunk a nehezén, de Overdose-nak továbbra is szüksége lesz speciális kezelésre, illetve az új patkók felhelyezésére a továbbiakban is rettenetesen oda kell figyelnünk. Az első két patájára most sem kerülhet fel szöges patkó, kizárólag ragasztott. Sajnos az állat százszázalékosan már sosem lesz olyan, mint betegsége előtt volt, de komoly szakmai felügyelettel kordában lehet tartani egészségügyi állapotát" – mondta Mikóczy Zoltán a magyar csodaló résztulajdonosa a Metropol napilapnak nyilatkozva.

Overdose hatalmas fölénnyel nyert
Overdose

"Eddig arra voltunk kíváncsiak, hogy a ló mentálisan alkalmas lesz-e arra, hogy újra rajthoz álljon, de szerencsére úgy tűnik, jó irányba haladunk. Overdose május 21-én a Temple Stakes nevű Group II. verseny 1000 méteres futamában indul legközelebb. Valószínűleg itt is a többszörös német zsokébajnok Suborics lovagolja. Ez a verseny lesz a főpróbája a legendás Royal Ascot angliai derbinek. Dózi itt már úgy tud rajthoz állni, hogy biztos nem fog szégyent vallani. "

Mikóczy Zoltán elmondta, hihetetlen szeretet veszi körbe a lovat: „Folyamatosan csörög a telefonom, rengeteg gratulációt kapok. Bejött a hoppegarteni pálya tulajdonosainak a számítása is, akik Overdose-t használták nézőcsalogatóként a tavaszi kapunyitáshoz” olvasható a Metropol keddi számában."

Mikóczy a jövővel kapcsolatban optimistán nyilatkozott : "Overdose hatéves. Egy sprinter ló a hatodik-hetedik évében van a csúcson, vagyis ekkora adják magukból a legjavát a versenyeken, tehát Dózi előtt még nyitott az út a kiváló eredmények felmutatására. A nagyobb, remélhetőleg sikeres futamok után Overdose nagyjából 13-15 éves fedezőmén lesz. Örülnénk, ha sikerülne örökíteni erejét és tehetségét."

(Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.