Overdose kisebb sérülés miatt szeptemberig pihen

A korábbi tervekkel ellentétben kisebb sérülése miatt szeptemberig nem versenyez Overdose, a magyar csodaló.

A pannoniaoverdose.hu keddi beszámolója szerint a pej mén vélhetően belerúgott az istálló oldalába, ezért egy időre le kellett állítani edzéseit.

Mikóczy Zoltán, a ló társtulajdonosa korábban azt tervezte, hogy az augusztus végi baden-badeni versenyen indul újra Overdose az őszi szezon csúcsversenye, az október eleji párizsi Prix de l,Abbaye előtt, de a sérülés miatt nem tudták volna tisztességesen felkészíteni a Goldene Peitsche (Arany Ostor) elnevezésű viadalra.

"A tréningmunkát a hét végén, vagy jövő hét elején kezdheti újra Overdose. Ez esetben reális esély van arra, hogy az október 2-án sorra kerülő párizsi Group I-es futam előtt még egy felkészítő versenyt tudjunk adni neki. Ez várhatóan a szeptember 11-i, Group III-as, 1000 méteres, Qatar Prix du Petit Couvert lesz, melyet szintén azon a longchampi pályán futnak, mint a Prix de l,Abbaye-t" - mondta Mikóczy.

Overdose 13 veretlenül teljesített futam után tavaly csak hetedik lett a Goldene Peitschén, miután felépült súlyos sérüléséből, a savós patairha-gyulladásból. Idén Hoppegartenben nyert, majd a Haydock Parkban hetedik lett, a Royal Ascoton pedig már jó formát mutatva, a győztestől alig elmaradva végzett negyedikként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.