Overdose nagyot futott, 4. lett Ascotban

A nem túl előnyös 15. boxból remekül rajtolva féltávig vezetett, végül negyedik lett Overdose Andreas Suboriccsal a nyergében a King's Stand Stakesen, a 19 indulóvel rendezett ezer méteres, Group I.-es futamon. A Royal Ascot nyitónapjának sprintversenyében az első négy ló - köztük Overdose - a mezőnytől elszakadva, komoly előnnyel ért célba. A futamot Prohibit nyerte Star Witness és Sweet Sanette előtt.

A pálya sorsolása nem volt túl előnyös Overdose számára. A magyar ló a 15-ös boxból, a pálya távolabbi széléhez közel startolt, ez nem szerencsés – írt a sorsolás utáni elemzésében a pannoniaoverdose.hu.

Overdose Ascot előtti utolsó verseny nem sikerült: a bukmékerek által a legesélyesebbnek tartott ló csak a középmezőnyben végzett az angliai Haydock Parkban. Utóbb kiderült, hogy nagyjából féltávnál lerúgták az addig jól futó Overdose egyik patkóját.

Overdose első 12 futamát megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában - 14 veretlen futás után - kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal nyert.


Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Andreas Suborics Overdose nyergében
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.