Overdose Angliában bizonyíthat

Két éve favoritként indult volna Overdose Angliában, a Haydock Park Temple Stakes nevű versenyén, ám akkor súlyos betegsége miatt meghiúsult szereplése. Most szombaton viszont ugyanezen a futamon bizonyíthatja kivételes képességeit a magyar csodaló.

A bukmékereknél elsőszámú favorit a hatéves magyar négylábú, a pannoniaoverdose.hu szerint mégsem a győzelem a tét, hanem az, hogy képes lesz-e kimagasló formát mutatni és az élbolyban végezni az ezer méteres versenyen.

Overdose egy korábbi felvételen
Móricz Simon 2008.09.26. Digitális Overdose versenyló Alagi pálya Mikóczy Zoltán Steel Center Hungary vállalat tulajdonosa Overdose versenyló

"Overdose dolga roppant nehéz lesz" - olvasható a ló hivatalos honlapján. "Ugyanis hiába Group II-es a verseny besorolása, Group I-es mezőny jött össze, mivel az ascoti indulók közül sokan nézték ki ugyanezt a futamot felkészülés gyanánt. Overdose ilyen társaságban csak az érvénytelenített párizsi versenyén futott"

Az oldal esélylatolgatása szerint Overdose 14 riválisa közül a címvédő Kingsgate Native és Markab a futam legnagyobb esélyese. Borderlescott mindig az élbolyban, vagy annak közvetlen közelében végez, Sole Power és Tangerine Trees esetében pedig egyedül szombati formájukon múlik, meddig jutnak.

A kérdés az, Overdose képes-e versenyben lenni ezzel az öt lóval. Ha igen, az azt jelentené, hogy idén Európa legnagyobb sprinterversenyeiben is eséllyel indulhatna.

Overdose első 12 versenyét megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában - 14 veretlen futást követően - kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal győzött.

A magyar csodaló következő versenye a tervek szerint a június 14-i Royal Ascot lesz, ha a főpróbának szánt - magyar idő szerint 16 órakor elrajtoló - szombati futamban jó formát mutat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.