Óvatosságra intik a temetőbe látogatókat

A rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a hétvégén a temetőkbe látogatók közlekedését, és fokozott óvatosságra kéri őket.

Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón arra kérte az autósokat, hogy figyeljenek oda a temetők környékén kialakított ideiglenes forgalmi rendre, hiszen nem biztos, hogy a korábban megszokott útvonalakon tudnak majd közlekedni.

Jelezte, egyesek szabálytalanul helyezik el a járművüket a temetők környékén, és ezzel másokat akadályoznak a közlekedésben, ezért arra kérte az autósokat, hogy a kijelölt parkolóhelyeken hagyják a járművüket. A főosztályvezető a gyalogosan vagy kerékpárral közlekedőknek azt ajánlotta, hogy ha sötétedés után is úton vannak, akkor viseljenek láthatósági mellényt. Javasolta azt is, hogy lehetőség szerint úgy tervezzék a temetőlátogatást, hogy még sötétedés előtt hazaérjenek, mert – mint mondta –a nappali órák biztonságosabbak közlekedési szempontból.

Németh Ágnes ezredes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője fontosnak nevezte, hogy parkolás után mindenki zárja be az autóját, az utastérből pedig minden csomagot rakjanak el a csomagtartóba, sőt ha kell, vigyék magukkal. Azt javasolta, hogy a temetőkben a kézitáskákat, a kabátot, a hátizsákokat is őrizzék, nem szabad a csomagokat a sírokon hagyni. Ha pedig problémát észlelnek, akkor keressék a rendőröket, a polgárőröket. Tegnaptól sűrűbben közlekednek a temetőket érintő járatok Budapesten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.