Ötvenmillióval az óvodába

Egy arab pénzváltó megölésével is gyanúsítják azoknak a főleg fővárosi fegyveres rablásoknak a tetteseit, akiket Vas megyei rendőrök közreműködésével fogtak el decemberben.

A rablásokat a nyomozás eddigi adatai szerint négyen követték el, közülük ketten vettek részt a jordániai pénzváltó, Qasen Hasan megölésében és kirablásában november 5-én Budapesten, a Baross utcában - közölte keddi sajtótájékoztatóján Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya. A nyomozati adatok szerint a többszörösen büntetett előéletű H. J., 34 éves mosonmagyaróvári lakos gyanúsítható az emberöléssel.

A részleteket ismertetve a főkapitány elmondta: a sértett óvodába vitte a gyermekét, éppen autójához indult vissza, amikor az elkövető mellé lépett, és leadta rá a halálos lövést. A támadó magával vitte az áldozat irattáskáját, amelyben készpénz is volt, de nem maradt ideje átkutatni a ruházatát, amelyben csaknem 50 millió forintot találtak később a nyomozók. A nyomozás során megállapították azt is, hogy H. J. bűntársa, aki autójukat vezette, nem tudott arról, hogy a férfi a pénzváltó megölésére készül, a bűncselekményről csak annak megtörténte után szerzett tudomást.     

A jelenleg is folyamatban lévő nyomozás eddigi adatai szerint a Szombathelyen fogva tartott bűnbanda tagjait négy fővárosi fegyveres rablással, valamint két, Hegyeshalomban és egy, Kőszegen elkövetett rablással, valamint a lukácsházai takarékszövetkezetben elkövetett fegyveres rablással gyanúsítják.

Elsősorban pénzváltóhelyeket, játéktermeket, valamint kisebb takarékszövetkezeti és bankfiókokat raboltak ki, durván bántalmazva több esetben is a sértetteket. Két helyszínen is belelőttek a biztonsági őrbe, noha semmiféle ellenállásba nem ütköztek.

A bűncselekmény-sorozat részleteiről december elején egyszer már tartottak sajtótájékoztatót a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, azóta derült fény azonban a jordániai pénzváltó megölésének, illetve a lukácsházai takarékszövetkezet sérelmére elkövetett fegyveres rablás körülményeire.

A rendőrség szerint a további nyomozás során még más bűncselekményeket is feltárhatnak majd, illetve a felderített elkövetői kör is tovább bővülhet. Továbbra is keresik például azt a személyt, aki a Vas megyei fegyveres rablások tippadója lehetett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.