Ötvenhat feles miatt halt meg, a csapost ítélték el

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy francia kocsmárost, mert hagyta, hogy egy vendége 56 felest fogyasszon el egy ivóverseny keretében. A férfi alkoholmérgezésben életét vesztette.

Az ötvenhat éves Renaud Prudhomme tavaly októberben megdöntötte a kocsmai felesezés rekordját a közép-franciaországi Clermont-Ferrand egyik bárjában. A férfi ötvenhat felest ivott meg lányával és néhány barátjával, akik segítettek a részeg férfinak hazatámolyogni.

Prudhomme házához azonban hamarosan mentő érkezett – írja a Guardian –, ugyanis kórházba kellett szállítani. A következő napon a férfi életét vesztette.

A bár negyvenhét éves csaposa a tárgyaláson elismerte, hogy hibázott, amikor az ivóverseny rekordját kocsmája faliújságán hirdette, ugyanis ezzel ösztönözte az áldozatot, hogy túlzásba vigye az ivászatot.

A csapost négy hónap felfüggesztett börtönre ítélte a helyi bíróság szerdán, és egy évre eltiltották a kocsmai munkától.

A vádlott ügyvédje fellebbez a döntés ellen. Renaud Portejoie szerint nem lehet minden vendéget arra kérni, mikor alkoholt vásárol, hogy bemutassa az orvosi igazolásait. A vádat és Prudhomme lányát képviselő Antoine Portal ugyanakkor azt mondta, ügyfele megkönnyebbült az ítélet hallatán: „Szeretnénk emlékeztetni néhány szakembert, hogy illegális alkohollal kiszolgálni olyan vendégeket, akik már a részegség előrehaladott állapotában vannak" – zárta nyilatkozatát az ügyvéd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.