Ötvenezerért kiadott minden adatot

Jogosulatlanul adott ki adatokat az ingatlan-nyilvántartásból egy szegedi földhivatali ügyintéző, a férfit őrizetbe vették – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.
Szenti Szabolcs közölte, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tett feljelentést egy szegedi földhivatali alkalmazott ellen megbízhatósági vizsgálatot követően. A megalapozott gyanú szerint a 33 éves férfi csütörtökön 50 ezer forintot vett át a szolgálat munkatársától azért, hogy hivatali kötelességét megszegve, egy magánszemély tulajdonában lévő összes ingatlan valamennyi adatát a számítógépes ingatlan-nyilvántartási rendszerből lekérdezze, és kiadja.

A nyomozók az NVSZ munkatársaival együttműködve a pénz átvétele, és az adatok átadása után fogták el a férfit. A földhivatali alkalmazottat hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette – közölte a százados.

A férfi kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, ügyéről a bíróság gyorsított eljárásban dönt – tudatta a szóvivő.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.