Ötven liter kénsav folyt ki a megsérült tartályból

Egy megsérült tartályvagonból folyt a kénsav szombat délután Mosonmagyaróváron, az ipartelepi városrészben, a Bagolyvárnál lévő rendező pályaudvaron.

A jelzés alapján a mosonmagyaróvári tűzoltók kiemelt fokozattal siettek a helyszínre, valamint Győrből a műszaki mentőbázis vegyi konténere és a veszélyhelyzeti felderítőcsoport gépjárműve is Mosonmagyaróvárra indult.

Szilágyi János őrnagy, a mosonmagyaróvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője érdeklődésünkre elmondta: nyolc tartályvagonból álló szerelvény várakozott az ipari vágányon, amelyek egyikéből folyni kezdett a kénsav.

Veszélyes anyagról lévén szó a katasztrófavédelem szakemberei százméteres körzetben körbezárták a területet, egy edénybe felfogták a kiáramló kénsavat, intézkedtek a vagonok szétkapcsolásáról, a sérült kocsit pedig bevontatták annak a cégnek a telephelyére, ahová a szállítmány egyébként is érkezett volna. Ezután a mintegy 57 tonnányi kénsavat átfejtették az üzem technológiai tartályába.

A káresemény során mintegy ötven liter kénsav folyt a sínek közé, ezt a katasztrófavédelem szakemberei vízsugárral hígították és ártalmatlanították. Az eset miatt a katasztrófavédelem hatósági ellenőrzést tart a szállítást végző cégnél, hogy kiderítsék a tartály megsérülésének pontos okát.

(Forrás: Kisalfold.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.