Otthonlakók az óriáskeréken

Közel száz hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül a Vodafone Magyarország Alapítvány augusztusban a Balaton partján. Az egész napos programon átadták a budapesti Anyaoltalmazó Alapítvány otthona és a gyömrői Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon lakóinak azt a mintegy négyszázezer forintot, amely egy nemrég kiadott mesekönyv bevételéből folyt be az alapítvány számlájára.

Mint a helyszínen, a Siófoki Nagystrandon Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese emlékeztetett rá, a Max a barátság nyomában című mesekönyv azért született meg, hogy felhívja a figyelmet, mennyire fontosak az emberi kapcsolatok, a család és a barátság.

– Mivel sok gyermeknek nem adatik meg a nyaralás lehetősége, úgy döntöttük, nem csupán átadjuk a bevételből befolyt összeget, hanem szervezünk számukra egy feledhetetlen programot is – mondta. – Önkénteseink pedig boldogan vállalták, hogy együtt töltik a napot a gyermekekkel a lehető legjobb helyszínen, a Balatonnál.

Az egész napos program során, egy kalandos hajókázást követően az újdonsült matrózok hetven méter magasból, a siófoki Vodafone 4G óriáskerékről csodálták meg a tóra nyíló lélegzetelállító kilátást, majd ellenőrizték, igaz-e a mondás, hogy a balatoni lángosnak nincs párja. Sokan még nem jártak a Balatonon, nem ültek sem hajón, sem óriáskeréken, így nem csoda, hogy a gyermekek alig akartak hazautazni.

Sokan még nem jártak a Balatonnál, nem ültek sem hajón, sem óriáskeréken
Sokan még nem jártak a Balatonnál, nem ültek sem hajón, sem óriáskeréken

Az alapítvány által támogatott gyermekotthonok lakóin kívül a kiránduláson részt vettek a bagi roma telepen élő gyermekek is. Ők Kovács Krisztinával, a Vodafone főállású angyalával érkeztek, aki azon dolgozik, hogy létrehozzon Bagon egy olyan közösségfejlesztésen alapuló roma integrációs modellt – az úgynevezett Jogklinika programot –, amely más régiókban is könnyen adaptálható. Ez önkéntesek közreműködésével, lakossági és szakmai fórumokkal, adósságrendezési stratégia kidolgozásával stb. kínál megoldást a napról napra súlyosbodó konfliktusok feloldására.

Támogatói háttér

A Vodafone Magyarország Alapítvány 2003 óta több mint egymilliárd forint támogatást osztott ki civil partnerei között. Az adományozáson túl tevékenységében egyre jelentősebbek a mobiltechnológiára épülő társadalmi befektetési programok.

A szervezet három fő területre összpontosít, ezek: mobiltechnológia a jó ügyek szolgálatában, közösségi programok támogatása és a hátrányos helyzetűek oktatása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.