Otthagyta a haldoklókat, mert szomjas volt

Súlyos közlekedési balesetet okozott egy férfi tavaly novemberben Gyöngyösön. Három ember meghalt, de a sofőr első dolga az volt, hogy elhagyva a helyszínt beszaladjon egy büfébe vizet venni.

Vádat emelt csütörtökön a Heves Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki több típusú kábítószer használata után okozott tragédiát tavaly novemberben Gyöngyösön. A sofőrnek nem csak a három ember halálát követelő közúti balesetokozás miatt kell a bíróság előtt felelnie, segítségnyújtás elmulasztásával is vádolják.

Az autóban a sofőrön kívül ketten utaztak, Karácsond felől a 3-as főút felé haladtak. A vádirat szerint a sofőr még indulás előtt pszichoaktív szereket, pentedront, illetve CHC-t fogyasztott.

A bódult férfi 50 kilométer per óra helyett 95-110 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott át a városon, míg egy kanyarban átvágott a másik sávba és frontálisan ütközött egy szabályosan haladó autóval. Mind a két jármű megpördült, de csak a vétlen sofőr és utasai szenvedtek súlyos sérüléseket.

A másik vezető a helyszínen meghalt, két utasa később, a kórházban vesztette életét, egy ember pedig maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedett. A drogos sofőr és két utasa csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, de ahelyett, hogy a helyszínen maradtak volna segítséget nyújtani, kiszálltak az autóból és elmentek egy közeli büfébe vizet venni.

A vádlott házi őrizetben várja a tárgyalást. Végrehajtandó börtönbüntetés, a közúti járművezetéstől határozott időre történő eltiltás, illetve több mint egymillió forintos bűnügyi költség megfizetésére várhat rá – írja a 24.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.