Ötezer embernél még mindig nincs áram a Bakonyban

Húsz településen, ötezer fogyasztónál még mindig nincs áram Veszprém,  Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében; a hétfő késő esti órákban  várhatóan már náluk is lesz - tájékoztatta az E.ON  energiaszolgáltató az MTI-t.

Az E.ON munkatársai az utolsó húsz településen dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán a Bakonyban - áll a közleményben.

Az éjszaka a 100 kilométer/órás sebességű szélben fák dőltek a  vezetékekre és okoztak vezetékszakadásokat, amelynek következtében  mintegy 23 ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás a  Bakonyban. A megrongálódott elektromos hálózat javításán a társaság  szakemberei folyamatosan dolgoznak.

A közlemény szerint az üzemzavar a legtöbb helyen már megszűnt,  a társaság mindent megtesz azért, hogy az utolsó 20 településen, így  a kritikus területnek számító Ajka körzetében is minél előbb  elérhető legyen a folyamatos szolgáltatás.

A szolgáltató ideiglenes megoldásként több aggregátort is üzembe  helyez a lakossági fogyasztók áramellátásának biztosítására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.