Öten haltak meg eddig Winston miatt

Óriási erejű vihar csapott le a Fidzsi-szigetekre szombaton. A Winston névre keresztelt trópusi viharban már öten vesztették életüket, többen megsérültek.

Fidzsi történetének legerősebb vihara csapott le a szigetre szombaton, súlyos károkat okozva mindenhol. Winston közel 325 kilométer per órás széllökésekkel tombolt, és mindent lerombolt, ami az útjába került. A szigetek partjainál a hullámok 12 méter magasra is felcsaptak - írja a Guardian.

A viharkárok eltakarítása már vasárnap megkezdődött a csendes-óceáni szigetcsoporton. George Dregaso, a katasztrófavédelem vezetője elmondta, hogy két ember halt meg, amikor házak dőltek össze Ovalau szigetén, de három másik halálesetről is tudnak két másik szigeten. A vihar miatt a háztartások mintegy 80 százaléka maradt áram nélkül. Dregaso szerint több mint 483 embernek kellett elhagynia az otthonát. A jövő héten minden iskola zárva tart majd, és a hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy amíg tartanak az eltakarítási munkálatok, addig maradjanak az otthonaikban.

A kijárási tilalmat kiterjesztették vasárnapra is, így a rendőrség bárkit őrizetbe vehet, aki az utcán tartózkodik. A kormány harminc napra rendkívüli állapotot hirdetett a természeti csapás miatt.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.