Öt méter mély lyuk tátong egy fehérvári kukoricatáblán

Szinte megnyílt a föld egy székesfehérvári kukoricatáblában; az elmúlt időszakban lezúdult, nagy mennyiségű csapadék az erózióra hajlamos, kissé löszös talajon két nagyméretű üreget mosott ki - mondta a területet művelő társaság elnöke.

Nem először történik, hogy ezen a területen kisebb-nagyobb árkok, erodált területek keletkeznek egy nagyobb csapadék után annak ellenére, hogy az alkalmazott talajműveléssel igyekeznek elejét venni az eróziónak - mondta Bódizs Tamás.
A 4-5 méter mély, 3 méter széles, valamint egy annál valamivel kisebb hasadék a kukoricatábla belsejében keletkezett. Nem veszélyeztetik az arra dolgozókat, mert a társaság szakemberei jól ismerik a területet. Az idősebb "Aranybullások" még arra is emlékeznek, hogy néhány évtizede egy nagy munkagépet is "elnyelt" egy vízmosás okozta árok.
A növényvédő gépek elkerülik az adott földdarabot, a betakarítás után pedig betemetik az árkokat - tájékoztatott a zrt. elnöke.

A hasadékokra hétfőn hívták fel a terület önkormányzati képviselőjének a figyelmét. Dienesné Fluck Györgyi azonnal értesítette a mezőgazdasági társaság elnökét, attól félve, hogy a földön dolgozó gép, vagy ember esetleg balesetet szenvedhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.