Öt jótékony célt szolgál Cambridge hercegnője

Egymillió fontot is generálhat egy-egy alapítvány számára Kate Middleton jól csengő neve.

Nyolc hónapig törte a fejét, tett részben titkos látogatásokat és végzett felméréseket Cambridge hercegnője, míg eldöntötte, mely karitatív intézmények mellett kötelezi el magát. A szerencsés kiválasztottak listája egyelőre meglehetősen rövid, csupán öt szervezetből áll.

A hercegnő fantáziáját megmozgató ügyek közül három kizárólag gyerekekhez kapcsolódik. Támogatni fogja a Kelet-Angliai Gyerekhospice-ok intézményét, mely Cambridgeshire-ben, Essexben és más közeli grófságokban részben napközi, részben folyamatos ellátást biztosít halálos betegségben szenvedő gyermekek számára. Leginkább ennek az alapítványnak a természete jelzi, hogy Catherine szeretné magáévá tenni Vilmos 1997-ben elhunyt édesanyja, Diana hercegnő gondoskodó szellemét. A harmincadik születésnapi ünnepségére készülő hercegnő otthonához, az észak-walesi Anglesey-hoz közel is talált egy szívéhez közel álló tevékenységet. Önkéntesként részt fog venni a Cserkész Szövetség helyi szervezetének munkájában.

A szigetországban 400 ezer ifjú cserkészt tartanak számon, akiknek kalandos vállalkozásait, fizikai próbatételeit, táborozását és személyes fejlődését százezer társadalmi munkás segíti. Közéjük tartozik majd Catherine is, akinek azonban előbb be kell szereznie az ehhez szükséges erkölcsi bizonyítványt. A harmadik gyerek-téma az Art Room kezdeményezés, mely 5 és 16 év közti kicsiknek és fiataloknak segít érzelmi és viselkedési nehézségeik leküzdésében tanárok, művészek és pszichoterapeuták közreműködésével. Ugyancsak hátrányos helyzetben lévő személyeket szolgál az Action on Addiction néven működő intézmény, mely kábítószerfüggő felnőtteket és az általuk közvetett formában érintett gyermekeket támogatja.

Becslések szerint legalább egymillió fontot ér egy szervezet számára, ha a királyi család vezető tagjainak egyike a nevét adja célkitűzéseihez. A Duchess által az első fordulóban kijelölt intézmények közül a legkevésbé valószínűleg a Trafalgar-téri National Portrait Gallery igényli az extra finanszírozást. A világ legnagyobb arcképgyűjteményével, több mint 160 ezer műalkotással rendelkező múzeuma ingyenesen látogatható, és az állami támogatáson kívül szponzorok felajánlásaiból, illetve az időszaki kiállítások bevételeiből tartja fenn magát. Cambridge hercegnőjének megjelenése a múzeum bármilyen programján arra indíthatja az egyéni és vállalati patrónusokat, hogy mélyen a zsebükbe nyúljanak.

Vilmos, Harry és Catherine együttesen 32 jótékonysági alapítvány munkájában vesz részt.

Katalin hercegnő minden nyilvános szereplésével divathullámot indít
Kate Middleton, the fiancee of Britain's Prince William talks to children during their visit to Witton Country Park in Darwen, northern England April 11, 2011. A large crowd of well-wishers braved a downpour in northern England on Monday to cheer Prince William and Kate Middleton as they took part in their final official engagement before their wedding. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: ROYALS ENTERTAINMENT SOCIETY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.