Öt év nyolc hónap fegyház játékpisztolyos rablásért

Jogerősen öt év, nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla egy férfit, aki játékpisztollyal fenyegetőzve rabolt el egy autót 2006-ban - közölte Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára csütörtökön.

Az akkor 28 éves vádlott munkahelye elvesztése és anyagi tartalékainak felélése után döntött úgy, hogy lopott autóval megy  haza a családjához, Nógrád megyébe. Debrecen belvárosában a vádlott  beült egy parkoló autóba, amelynek sofőrje egy gyorsétterembe ment, miközben barátnője a kocsiban maradt.

A férfi a játék pisztollyal megfenyegette az autóban ülő nőt,  majd miután az kiszállt, elhajtott Salgótarjánba, majd másnap a  Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiba. A férfi, miután megtudta, hogy a rendőrség keresi, Siófokon és  Budapesten bujkált 2008 áprilisi elfogásáig. Ekkor attól a mályi  ismerősétől érkezett bejelentés a rendőrségre, akinél az autót  hagyta.

A Debreceni Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró  Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét. A bíróság enyhítő körülménynek  tekintette, hogy a férfinak kiskorú gyermekéről kell gondoskodnia, valamint azt, hogy részletes, beismerő vallomást tett elfogása után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.