Öt év fegyház súlyos testi sértésért

Öt év fegyházra ítélte a bíróság a nyíregyházi taxis támadóját.

Öt év fegyházbüntetéssel sújtotta az egyik nyíregyházi taxist megtámadó ukrán állampolgárságú férfit szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság; az ítélet nem jogerős - tájékoztatta a bíróság elnökhelyettese, szóvivője az MTI-t. A férfit felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett rablás bűntettében találta bűnösnek a bírói tanács, és a fegyház mellett mellékbüntetésként öt év közügyektől való eltiltást szabott ki rá, valamint öt évre kiutasította az országból. A vádlottat a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól felmentették - ismertette a végzést Nyakó Zsuzsanna.

Az elnökhelyettes elmondta: a férfi 2010. január 22-én eldöntötte, hogy pénzt fog szerezni, ezért magához vett egy konyhakést, majd elindult a nyíregyházi Kossuth térre. Útközben a Hősök terén meglátta az ott várakozó taxikat, s úgy határozott, hogy az egyik taxisofőrt kirabolja. Beült az egyik autóba, és a Fazekas János térre vitette magát; amikor megérkeztek, a kabátja ujjából elővette a 17 centiméter pengehosszúságú konyhakést, és szúró mozdulatot tett a sértett felé, miközben bal kezével a gépjármű ülésére nyomta. A támadó pénzt és a gépkocsi kulcsait követelte a taxistól, a két férfi dulakodni kezdett, s ezalatt a vádlott továbbra is szúró mozdulatokat tett a sértett mellkasa felé. A taxisnak végül sikerült a gépkocsiból kiugrania, és az őt követő vádlottat a járókelők segítségével lefognia.
Az eljárás során megállapították, hogy a vádlott megszúrni nem akarta a sértettet, azzal csak fenyegette - jegyezte meg a szóvivő. A dulakodás következtében a taxis nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész három napot tartott fenn nyilatkozatának megtételére, így az ítélet nem jogerős - tette hozzá Nyakó Zsuzsanna.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.