Öt és fél év egy szélhámosnak, aki milliókat csalt ki egy házaspártól

Öt és fél év börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Törvényszék egy 31 éves nagykőrösi férfit, aki milliókat csalt ki egy siófoki házaspártól. A kedden kihirdetett ítélet nem jogerős.

Az ügy elsőrendű vádlottja, Fehér Attila 2008 nyarán ismerkedett meg a panziótulajdonos házaspárral, s azt ígérte nekik, hogy kamatostul visszaszerzi egy vállalkozónak korábban kölcsönadott másfélmillió forintjukat, ehelyett azonban mintegy 10-15 millió forintot csalt ki tőlük különböző ürügyekkel.

Egyebek mellett arra hivatkozott, hogy a pénz rendőr, ügyész megvesztegetésére kell. Utóbbi nevében sms-eket küldött a sértetteknek, amelyben hol arra kért egymillió forintot, hogy az elsőrendű vádlottat ne tartóztassák le, hol egy nem létező drogszállítmány határon való átjutásához. A házaspár a kért pénzt a közvetítőnek, az elsőrendű vádlottnak adta át, akinek azért is adtak egymillió forintot, mert a férfi azt mondta nekik, hogy bűnözőkkel figyelteti az ügyészt, akik ezért ennyit kértek.

A házaspár mindaddig nem fogott gyanút, amíg meg nem találták a nagykőrösi ügyészség vádiratát a férfi szállásán. Ebben hasonló csalásokkal vádolták. Ezután tettek feljelentést a siófoki ügyészségen.

A vádhatóság szerint az elsőrendű vádlottat egy 29 éves teleki férfi, a másodrendű Sinka István bűnsegédként segítette. A bíróság őt is bűnösnek mondta ki, és jogerősen egy év hat hónap - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte. Az ügy harmadrendű vádlottját, az ugyancsak bűnsegédlettel vádolt 52 éves nagykőrösi N. S. F.-nét a bíróság felmentette.

A hivatali befolyással üzérkedés miatt elítélt elsőrendű vádlott enyhítésért, míg az ügyész a harmadrendű vádlott felmentése ellen fellebbez, így az ügy két vádlottja ellen jogerős ítéletet a Pécsi Ítélőtábla hoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.