Hat halott és rengeteg sérült az amerikai vonatszerencsétlenségben

Kisiklott egy személyvonat Philadelphiában kedden este. Legalább hatan meghaltak, 50 ember megsérült, hat személy állapota válságos.
Reuters

A Washingtonból New Yorkba tartó vonaton 238 utas és ötfős személyzet utazott, amikor kisiklott Philadelphia Port Richmond nevű városrészében – írja a CNN.

Több kocsi az oldalára borult, néhány pedig fejjel lefelé landolt a baleset után. A helyszínen jelenleg tűzoltók és mentőegységek kutatnak a roncsba szorult emberek után – írja a BBC.

A vonat hátsó részében utazók beszámolói szerint a szerelvény eleje teljesen összeroncsolódott, egyikük a BBC-nek azt mondta, „egy roncs az egész, csak egy halom fém maradt”. Egy utas, Janna D'Ambrisi azt mondta, úgy érezte, a vonat kicsit gyorsan ment a kanyar előtt, majd a kocsi, amiben ő ült, rázkódni kezdett és ráesett egy másik utasra, majd a többiek is leestek a székről. 

Michael Nutter, Philadelphia polgármestere sajtótájékoztatóján közölte, nyomozást indítanak. Elmondta, a baleset oka egyelőre nem ismert, semmi sem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.