Öt halott csecsemőt találtak egy fagyasztóban

Öt csecsemő holttestét fedezték fel egy családi házban a délnyugat-franciaországi Louchats-ban. A babák egy pár fagyasztójából kerültek elő, a férfit letartóztatták, a nőt pszichiátriára szállították megfigyelésre – tudta meg a The Guardian brit lap.

Az egyelőre nem tisztázott, hogyan bukott le a holttesteket rejtegető pár, egyelőre annyit tudni, hogy az első holttestet csütörtökön találta meg egy 40 éves férfi. A helyszínre érkező rendőrök akkor kórházba szállították a házban élő 35 éves nőt, aki azt állította, otthon szülte meg túl korán érkező gyermekét. A ház átkutatása során a nyomozók azonban mégy négy kisbaba holttestét fedezték fel egy fagyasztóban, így a férfit és a nőt is őrizetbe vették.

A pár azt állította, az összes baba az ő gyermekük, de ezt még genetikai vizsgálattal kell bizonyítani. A férfi és a nő két kamaszkorú lányt is nevelt.

A pszichiátriai megfigyelés alatt tartott asszonynál egyelőre nem találtak mentális betegségre utaló jeleket.

Az elmúlt öt évben ez a legmegrázóbb gyermekgyilkossági eset Franciaországban. Legutóbb 2010-ben sokkolta az országot egy hasonló ügy, amikor egy nő bevallotta, hogy nyolc újszülöttjét gyilkolta meg közvetlenül születésük után. Egy másik hírhedt eset 2009-ben történt: akkor egy Dél-Koreából áttelepült nő került börtönbe, amiért három gyermekét megfojtotta, holttestüket pedig a fagyasztóban rejtette el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.