Öt évet ült börtönben a gólyatábori erőszak gyanúsítottja

A hétvégi gólyatáborban történt nemi erőszak miatt fegyelmi eljárást indított az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) több szervező ellen. Köztük van az a büntetett előéletű férfi is, aki megvert és megerőszakolt egy elsőéves hallgatót.

A 38 éves K. Sándor Szilárd fotósként vett részt a fonyódligeti táborozásban. A férfi a nem csak a bölcsészettudományi kar hallgatója, de a buli egyik szervezője is volt - írja a Blikk.

– Mivel az illető is ott volt a szervezők között, a gólyatábort nem a kellő gondossággal rendezték meg – közölte az ELTE. Az intézmény vezetősége szerint a hallgatói önkormányzatok nem tudtak élni a rájuk bízott felelősséggel, és súlyosan megsértették az egyetem normáit is, ezért két hallgatói önkormányzat elnökségének tevékenységét is felfüggesztették.

K. Sándor Szilárd egyik ismerőse a lapnak azt mondta: a férfi igazi szexragadozó, de egy ideje úgy tűnt, új életet kezdett.

– 2009-ben szabadult. Öt évet ült a börtönben. Két bűncselekményéért összesen hat év nyolc hónapot kapott, de példásan viselkedett, így minden kedvezményt megkapott, és feltételesen szabadult az öt év letöltése után – magyarázza a meg nem nevezett ismerős a bulvárlapnak.

Mint az a héten már kiderült, K. 1996-ban már volt büntetve erőszakos közösülés miat­t, nyolc évvel később pedig szemérem elleni erőszak ügyében indult ellene eljárás.

A hétvégén történ erőszak körülményeiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a férfi szombaton hajnali négy óra körül a fonyódligeti tábor egy félreeső, bozótos részén megtámadta, s mivel védekezni próbált, meg is verte áldozatát, majd erőszakosan közösült vele.

A bűncselekmény után másfél órával a rendőrök már le is tartóztatták K.-t, aki beismerte tettét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.