Öt diáktársával végzett egy egyetemista

Egy rendőr fia támadt késsel társaira keddre virradó éjszaka - írja a BBC. A huszonéves fiatalok mind a Calgary Egyetem hallgatói, akik a téli szemeszter vége alkalmából szerveztek partit. A szomszédok szerint a diákok söröztek a tűz körül, a politikáról és a tőzsdéről beszélgettek, majd este 9 után bementek a házba és a késelésig semmilyen rendbontás nem történt.

A támadó maga is egyetemista volt, Emma Pool, a calgary-i rendőrség szóvivője a BBC-nek azt mondta, húszas évei elején jár, nevét azonban nem hozták nyilvánosságra. Külföldi sajtóértesülések szerint egy helyi rendőr fia, Matthew Douglas de Grood követte el a gyilkosságokat. A Huffington Post információi szerint a fiú eltervezhette tettét, hiszen fegyverrel érkezett a buliba, végül mégis egy ott talált kést használt.

Három fiatalember a helyszínen, két társuk - egy férfi és egy nő - pedig a kórházban vesztette életét. Az áldozatok 22-27 évesek voltak. A támadás indítéka egyelőre ismeretlen.

A gyanúsítottat kutyák segítségével hamar elfogták a rendőrök, azonban az állatok harapásai miatt őt is kórházba kellett szállítani. Rick Hanson rendőrfőnök a sajtónak azt nyilatkozta, semmilyen jel nem utal arra, hogy a büntetlen előéletű De Grood alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatt állt volna.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.