Őszibarackkonzervek között találtak határsértőket Sopronban

Egy vasúti konténerben, őszibarackkonzervek között találtak afgán határsértőket Sopronban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az előző nap történteket az MTI-vel csütörtökön.

Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint az öt napja a konténerbe zárt illegális bevándorlók kiabálással, dörömböléssel hívták fel magukra a figyelmet.

A semmiféle okmánnyal nem rendelkező hét fiatalkorú és egy felnőtt férfi rendőröknek elmondta: Görögországban jutottak a vagonba úgy, hogy a hevederzárát elfűrészelték. Ellenük idegenrendészeti és - tiltott határátlépés kísérlete miatt - szabálysértési eljárás indult - jelezte.

Borsa Csaba alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályának vezetője a múlt héten beszélt arról az MTI-nek, hogy tavaly csökkent a határsértők és az embercsempészek körében az M1-es autópálya népszerűsége. Az illegális bevándorlók inkább taxival vagy tömegközlekedési eszközökkel, elsősorban vonattal próbálnak meg Ausztriába jutni. Utóbbi veszélyes formájaként említette, hogy mind gyakrabban találkoznak olyanokkal, akik napokat, de akár egy hetet is zárt tehervagonban töltenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.