Összeütköztek a királyréti kisvonatok

Két kisvonat ütközött össze a Királyréti Erdei Vasút hártókúti megállójánál vasárnap reggel - közölte a rendőrség. Három sérültről van hír.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az elsődleges információk szerint az erdei kisvasút két kocsija eddig ismeretlen okból szemből ütközött egymásnak. A reggel 9 óra körül történt balesetben valószínűleg hárman sérültek meg, de pontos számot csak később lehet tudni. A helyszíni szemle jelenleg is tart, a vonatközlekedés egyelőre szünetel.

Kettler Tibor, a kisvasút üzemvezetője azt mondta, hogy egy mozdony és egy motoros kocsi ütközött össze, valószínűleg a mozdonyvezető figyelmetlensége miatt. Hozzátette: az egyik kocsi kisiklott, de már dolgoznak azon, hogy visszategyék a sínre. Az üzemvezető információi szerint összesen 12 ember tartózkodott a vonatokon, közülük "néhányan" kisebb, jellemzően hámsérülést szenvedtek.

A "nem túl jelentős" baleset miatt várhatóan csak rövid ideig szünetel majd a forgalom Királyrét környékén, a baleset körülményeit a Közlekedésfelügyelet bevonásával vizsgálják majd - közölte Kettler Tibor.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.