Összetörtek a telefonbetyár ausztrál rádiósok

Mel Greig és Michael Christian, a két ausztrál rádiós lemezlovas, akik a brit uralkodónak és fiának adták ki magukat, teljesen összetörtek, miután megtudták, hogy a nővér, akit bepaliztak, pénteken öngyilkos lett.

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, az ausztrál 2Day FM kereskedelmi rádió két riportere a múlt héten felhívta a VII. Eduárd kórházatat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban.

Michael Christian és Mel Greig teljesen összetörtek
Sydney-based 2DayFM radio presenters Michael Christian (L) and Mel Greig speak during an interview with Seven Network's current affairs program Today Tonight in Sydney in this still image taken from video December 10, 2012. Christian and Greig who made a prank call to a British hospital treating Prince William's pregnant wife Kate broke a three-day silence on Monday to speak of their distress at the apparent suicide of nurse Jacintha Saldanha who took their call. The 2DayFM announcers said the tragedy had left them "shattered, gutted, heartbroken". REUTERS/Seven Network via Reuters TV (AUSTRALIA - Tags: ROYALS ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY) NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. AUSTRALIA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN AUSTRALIA. NO ACCESS .COM.AU INTERNET SITES / ANY INTERNET SITE OF ANY AUSTRALIAN BASED MEDIA ORGANISATIONS OR MOBILE PLATFORMS / AUSTRALIAN NVO CLIENTS

A telefonhívásra válaszoló ápolónő, Jacintha Saldanha - abban a hiedelemben, hogy valóban a brit uralkodóval és elsőszülött fiával beszélt - jóhiszeműen továbbkapcsolta hívást a hercegnőt kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak.

Bár a VII. Eduárd Kórház vezetése nem hibáztatta egyiküket sem, Jachinta Saldanhát annyira megrázták a történtek, hogy öngyilkos lett.

Mel Greig a hír hallatán azonnal a nő családjára gondolt. "Számtalanszor végiggondoltam az esetet azóta. Nem akarok mást, csak elérni Salandha családját és megölelni őket. Nagyon remélem, hogy jól vannak. Remélem, túljutnak ezen" - idézi a Reuters a műsorvezetőt.

Michael Christian is megrendülten beszélt a történtekről. Azt mondta, nagyon reméli, hogy a család megkapja mindazt a törődést és szeretet, amire most szükségük van.

Greig azt is elmondta, nem gondolta volna, hogy a kamu hívás működni fog. "Azt gondoltuk, ez egy hülyeség, az akcentusunk szörnyű volt, egy pillanatig sem hittünk benne hogy beszélhetünk Kate-tel vagy bárki mással a kórházból. Arra számítottunk, hogy befuccsolunk" - nyilatkozta.

A telefonhívást leközlő rádió tulajdonosa, a Southern Cross Auster számtalan panaszt kapott a történtekkel kapcsolatban, ugyanakkor megjegyezték, hogy készek bármiféle vizsgálatnak alávetni magukat, hiszen biztosak abban, hogy senki sem sértett meg semmilyen törvényt. A hívás után ugyanis, még mielőtt a felvétel adásba került volna, többször próbálták felvenni a kapcsolatot a kórház illetékeseivel.

Rhys Holleran, a Southern Cross Austereo médiacsoport ügyvezető igazgatója elmondta, senki sem láthatta előre, mi fog történni. Az efféle telefonbetyárkodás nem szokatlan a médiában.

A történtek után a két lemezlovas műsorát felfüggesztették, és a rádióállomás hétfőig nem sugárzott reklámokat sem. Ugyanakkor további működésük kétséges, mivel a hirdetők a 2Day FM rádióval szemben világszerte kialakult rendkívül ellenséges hangulatban egymás után vonják vissza hirdetési megbízásaikat a cégtől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.